Lautaro scoort twee keer en Inter Milan verzekert zich van toppositie met gemakkelijke overwinning

In de Serie A versloeg Inter Milan zondagavond Lecce met gemak door een eenzijdige 4-0 overwinning te boeken. Lotharo Martinez was uitstekend in de wedstrijd en scoorde twee keer, terwijl Davide Fratessi en Stefan De Vrij ook een rol speelden in de overwinning. Door de overwinning verstevigt Inter Milaan zijn leidende positie aan de top van de ranglijst, nu negen punten los van het op de tweede plaats staande Juventus.

De manager van Inter Milaan stelde niet al zijn spelers op in deze wedstrijd. Gelukkig stelde de groep spelers in Inter Milan voetbalshirt de coach en de fans niet teleur, en met hun robuustheid en daadkracht in de wedstrijd konden ze het inzakkende Lecce verslaan. De 4-0 overwinning zorgde ervoor dat de koplopers in de Serie A hun voorsprong van negen punten op het op de tweede plaats staande Juventus vergrootten. In een poging om zijn sterspelers in vorm te houden, koos manager Simone Inzaghi ervoor om middenvelder Hakan Calhanoglu en verdedigers Benjamin Pavard en Alessandro Bastoni rust te geven.

Hoewel de roterende opstelling wat problemen opleverde in de eerste helft, zorgde het doelpunt van Martinez in de 15e minuut ervoor dat Inter nog voor rust op voorsprong kwam. In de volgende 13 minuten verloor Lecce volledig het vermogen om de tegenaanval in te zetten, waardoor wat een zinderende wedstrijd had kunnen worden veranderde in een complete sleur. Slechts acht minuten in de tweede helft verdubbelde Fratsi de voorsprong na een perfecte pass van Alexis Sanchez en Martinez, in het voetbalpakje met rugnummer 10, volgde met zijn tweede individuele doelpunt en Inter’s derde. Tien minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld toen een hoekschop van Di Marco werd binnengekopt door De Vrij.

De overwinning was Inter’s tiende op rij en de eerste keer ooit dat ze scoorden in 20 opeenvolgende uitwedstrijden.

Inter had geen geweldige avond en zelfs manager Simone Inzaghi zal waarschijnlijk tegen zijn spelers zeggen dat ze veel goedkope fouten maakten en Lecce te gemakkelijk door hun verdediging lieten breken. Ze zullen waarschijnlijk blij zijn dat ze met één doelpunt hebben gewonnen, terwijl hun tegenstanders verschillende goede kansen hebben gemist. In schril contrast daarmee boekten hun titelrivalen Juventus slechts een nipte 3-2 overwinning op een team van vergelijkbaar kaliber, dankzij de mildheid van de scheidsrechter. Als deze situatie aanhoudt, zal de uitkomst van de titelrace niet in twijfel worden getrokken.

De overwinning verstevigde de status van Inter Milaan als Serie A-team. Hoewel hun roterende opstelling nog voor verbetering vatbaar is, gaven hun kalme schoten en hun vermogen om te profiteren van fouten van tegenstanders de doorslag. Als ze zo consistent kunnen blijven, ligt de titel misschien wel binnen handbereik.