Manchester City schakelt Bayern uit en stormt naar de kwartfinales!

Op 20 april ging de tweede ronde van de kwartfinales van de Champions League van start, dit keer tegen Manchester City en Bayern. Ondanks een 1-1 gelijkspel tussen beide teams, schakelde City Bayern uit de competitie door hun grote score van 4-1, en zullen ze het in de volgende halve finale opnemen tegen Real Madrid, wat ook een weerzien zal zijn van oude rivalen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam in de tweede helft, hoewel beide teams in de eerste helft grote kansen hadden om te scoren, maar beide misten scoringskansen door fouten en onderscheppingen van hun kant. In de 37e minuut kreeg Erling Haaland in Manchester City voetbalshirt een strafschop toegewezen voor een handsbal in het strafschopgebied van Dayot Upamecano, maar de trap was te hard en uit een te hoge hoek en ging over de lat, waarbij Erling Haaland zelf zich in verlegenheid bracht met zijn hoofd. De twee ploegen gingen vervolgens heen en weer zonder doelpunten tot de 57e minuut, toen Kevin De Bruyne een dieptepass gaf op Erling Haaland, die op links volgde. Erling Haaland gleed langs twee man en plaatste een geweldig schot dat de doelman niet kon stoppen om City op 1-0 te zetten. In de 83e minuut echter nam Bayern’s Joshua Kimmich Joshua Kimmich nam in de 83e minuut een penalty, en een precies schot bracht Bayern terug tot 1-1, dankzij een handsbal in het strafschopgebied van City’s Manuel Akanji. Daarna was het over tot het einde van de wedstrijd, want er was niet veel tijd meer, dus geen van beide partijen kon nog een doelpunt maken, maar Bayern werd helaas uitgeschakeld.

Ondanks het feit dat er slechts twee doelpunten werden gemaakt in de wedstrijd, sale voetbalshirts was het een goede wedstrijd, met gele en rode kaarten, afgekeurde doelpunten, en de 86e minuut toen Bayern-manager Thomas Tuchel naar de tribune moest nadat hij een gele kaart had gekregen voor zijn emoties.