Palmer scoorde twee keer voor Chelsea in 6-1 overwinning op Middlesbrough

Chelsea produceerde een sensationele aanval om Middlesbrough uit het Championship met 6-1 (6-2 agg.) te verslaan en hun plaats in de finale van de League Cup, waar ze het zullen opnemen tegen Liverpool of Fulham, veilig te stellen.

Na een 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd hadden de Blues een sterk antwoord nodig op Stamford Bridge en dat kwam er, precies zoals de fans in de Chelsea Voetbalshirt hadden gehoopt. De gelijkmaker van Johnny Howson zette de toon voor Chelsea in de eerste minuut, en Enzo Fernandez scoorde in de 18e minuut om de voorsprong van Chelsea te verdubbelen.

Axel Disasi maakte voor rust zijn eerste doelpunt voor Chelsea met een donderspeech en Cole Palmer bevestigde zijn ijzersterke vorm met een beheerste finish, waarmee hij zijn 10e doelpunt van dit seizoen maakte.

Ondanks dat Chelsea de leiding nam in de tweede helft, bleven ze met kracht aanvallen. Cole Palmer, die het nummer 20 voetbalpakje van Chelsea draagt, scoorde twee keer en het doelpunt van Noni Madueke maakte de dominantie van Chelsea compleet. Middlesbrough kreeg weliswaar een troostdoelpunt van Morgan Rogers, maar dat kon de feeststemming in het Londense West End niet bederven.

Voor Middlesbrough waren er ondanks de zware nederlaag ook positieve punten om mee te nemen. Hun inzet om van achteruit te spelen, zelfs tegen zo’n formidabele tegenstander. De prachtige late treffer van Morgan Rogers getuigde van hun aanvallende talent en de ervaring die ze opdeden tegen een topclub kan van onschatbare waarde zijn in hun strijd om de Championship.

Chelsea gaat vol zelfvertrouwen naar Wembley en heeft als doel om hun eerste zilveren medaille onder Pochettino binnen te halen. The Blues nemen het op tegen Liverpool, dat op zoek is naar hun derde League Cup-titel op rij, of tegen Fulham, dat een sprookjesachtige reeks neerzet onder Marco Silva.

De weg is vrij voor een spannende finale, en ongeacht de tegenstander, Chelsea’s offensieve kracht maakt ze een formidabele kracht om rekening mee te houden.

Chelsea fans, om een Chelsea voetbalpakje te kopen, welkom op mijn website!