Reds Liverpool verslaat Burnley thuis met 3-1 en blijft bovenaan staan

In de 24e speelronde van het Premier League-seizoen 2023-24 stond Liverpool thuis op Anfield tegenover Burnley. Dankzij kopballen van Jota, Dias en Nunez won Liverpool uiteindelijk met 3-1 van de tegenstander en kwam het door het voordeel van de laatste wedstrijd weer bovenaan te staan.

Liverpool werd in deze wedstrijd gehinderd door blessures: Alisson, Gomez, Salah, Thiago, Matip, Soboslo en Konate waren niet beschikbaar. Burnley begon positief aan de wedstrijd in de openingsfase en creëerde verschillende dreigingen, maar Liverpool-doelman Kelleher was solide en hield de score op 0-0.

In de 31e minuut nam Arnold in een Liverpool voetbalshirt  een strafcorner en Wakita scoorde met een kopbal om Liverpool te helpen de impasse te doorbreken. In de 45e minuut maakte Burnley gelijk met een kopbal van O’Shea uit een hoekschop. Na de hervatting van de wedstrijd, in de 52e minuut, werd een voorzet van Elliott ingekopt door Diaz om Liverpool weer op voorsprong te zetten. In de 79e minuut gaf Elliott nog een assist en kopte Nunez de bal binnen om de stand op 3-1 te brengen.

Liverpool’s prestatie in deze wedstrijd was niet perfect, er zijn bepaalde mazen in de verdediging, maar de prestatie van de voorste linie is opmerkelijk, Wakita, Diaz en Nunez hebben allemaal kopballen, wat de uitstekende luchtoverwicht van het team laat zien. Het is het vermelden waard dat Arnold Robertson overtrof als verdediger met de meeste assists in de geschiedenis van de Premier League met één assist in deze wedstrijd.

De overwinning was cruciaal voor Liverpool, omdat ze terugkeerden naar de top van de ranglijst en het initiatief namen in de strijd met Manchester City voetbalpakje. In de volgende wedstrijdronde moeten ze het opnemen tegen Bournemouth, het is de moeite waard om uit te kijken of ze hun overwinningsmomentum kunnen voortzetten.